Přátelák se Zevlingem

11.03.2013 18:37

Tož milí spoluhráči a kamarádi,

 

máme za sebou první byť přátelské nohejbalové utkání odehrané soutěžním systémem. Zápas se konal v neděli 10.3.2013 v poměrně prostorné tělocvičně s parketovým povrchem stojící v pražském Hloubětíně, výkop byl naplánován na 18.hodinu.

            Naším soupeřem byl tým Zevling, se kterým se utkáme i v rámci blížící se soutěžní sezóny. Jedná se o tým fungující cca 3 roky a hrající 6. třídu s ambicemi na postup. Co se počtu hráčů týká, tak účast z naší strany byla již předem jasná a čítala 6 hráčů – jediný, kdo „zradil“ :o)) byl Radek, který dal přednost kultuře. Soupeř byl proto s 8mi hráči v mírně početní převaze.

            Naše sestava tedy vzhledem k uvedenému počtu hráčů byla jasně daná:

-          dvojice: Aleš-Martin, David-Pavel, Petr-Vláďa (vložka)

-          trojice: Aleš-Martin-Vláďa, David-Pavel-Petr

 

             První na plac jsem šel já s Davidem – zápas byl (min. z mé strany) dost nervózní a nakonec jsme poměrně hladce oba sety prohráli. Stav 1:0 pro domácí.

             Druhá dvojice (Aleš s Martinem) si rovněž vybrali pár horších chvilek a nepřesností v zakončení a ani oni v žádném ze setů neuspěli. Stav tedy 2:0 pro domácí.

             Trojice jsme opět zahájili já s Davidem a s Petrem na přihrávce. Remízový výsledek (tj. 1 vyhraný set) byl první signálem, že se snad začínáme rozkoukávat a není nereálné něco uhrát. Stav zůstává 2:0 pro domácí.

             Druhá trojice (Aleš, Martin a Vláďa na přihrávce) však zejména díky horšímu příjmu a nepřesně připraveným útokům i přes veškeré nasazení svůj zápas bohužel prohrála. Stav 3:0 pro domácí.

             Do vložky nastoupil Petr s Vláďou, ale i přes statečný výkon a slušně odehraný zápas odcházeli ze hřiště také bez vyhraného setu. Stav 4:0 pro domácí.

 

A tady jsme si řekli dost ! :o)))

 

            První „obrácenou“ trojicí byla ta ve složení Aleš-Martin-Vláďa. V tomto zápase se podařilo zlepšit většinu z věcí nefungujících v jejich prvním zápase a výsledkem byl zaslouženě vyhraný zápas. Stav 4:1 pro domácí.

            Do druhé „obrácené“ trojice jsme i díky výsledkovému povzbuzení z předchozího zápasu naskočili s vidinou a vírou dalšího zdramatizování celého mače. Bohužel díky slabší pětiminutovce v druhém setu to nestačilo na víc, než na druhou remízu naší trojky. Stav tedy zůstává 4:1 pro domácí.

            Nyní byli na řadě obrácené dvojice. Aleš s Martinem v tomto zápase předvedli srdnatý výkon a i přes posílení soupeře (střídáním) v závěru druhého setu si již vítězství nenechali vzít. Stav 4:2 pro domácí.

            Posledním zápasem (a zlatým hřebem :o))) byla naše dvojička s Davidem. Moc nevím, čím to bylo, ale najednou šlo vše tak hladce a troufám si říct, že soupeř v tomto dvousetu neměl příliš šancí. Stav 4:3 pro domácí.

 

            Takže sečteno podtrženo, i přes náš „mohutný a drtivý“ :o)) závěr bylo jasné, že celkové skóre již nevyrovnáme a z vítězství se tedy nakonec po právu radoval tým Zevlingářů v nejtěsnějším poměru 4:3 na zápasy. Dle reakcí všech zúčastněných se však jednalo o maximálně pozitivní záležitost, velký stimul do dalšího hraní a nastavené zrcadlo našim nedostatkům, na kterých je třeba zapracovat. Zejména druhá polovina zápasu však byla dobrým signálem toho, že se s takovými týmy dá hrát a není třeba se zbytečně držet zpět. Pokud vše klapne, je možné, že bychom mohli celou záležitost ještě v měsíci březnu zopakovat - doufám, že třeba již v plném složení (pokud Radek zase nepůjde někam plesat :o))).

            Na závěr ještě odkazy na podrobnější výsledky:

 dl.dropbox.com/u/50471471/z%C3%A1pisy%20-%20treninky/p%C5%99%C3%A1tel%C3%A1k%20Zevling%2010_03_2013.pdf

 

            Toť krátká reportáž a shrnutí z odehraného přáteláku, případné reakce do vzkazů nebo mailem. Díky.

 

P.S. každou chvílí očekávám odkaz na včera pořízenou fotodokumentaci, jejíž obsah pro dokreslení atmosféry :o)) a průběhu včerejší akce obratem doplním na web do fotogalerie.