3 turnaj Zimního poháru 2015

22.02.2015 20:43

Kripl, Kopyto a začátečník v Nebušicích.

 

Takto nazval naši skupinku účastnící se třetího turnaje v rámci Zimního poháru Karel. Není někomu jasné kdo je kdo?:-)

 

Naše nesourodá skupinka poskládaná na poslední chvíli pro nebušické kolo Zimního poháru se uvedla hned v úvodu: nechybělo mnoho a byli jsme diskvalifikování hned v prvním zápase - kromě Petra si dva zbývající výtečníci totiž nevzali dresy… Pro druhý set nám své bundy půjčili sportovci z Pankráce a na další zápas nám velkoryse půjčil jeden z místních „wattařů“ svoje vlastní tři trička, pro které došel domů. (Shodou okolností člen družstva, které jsme rozsekali v prvním zápase:-).

 

Ambice jsme neměli žádné – sehraní nijak nejsme a díky Karlově přítomnosti se smazala většina handicapů, které jsme měli v předchozích kolech, takže jsme třeba do zápasu s již zmíněným Watem nenastupovali za stavu 0:0, ale rovnou už jsme 2:0 prohrávali. Přesto jsme vyhráli první set 10:5 a v druhém jsme nepříznivý stav 5:1 dokázali otočit na 10:8.

Dalším týmem v naší skupině byli již dříve zvládnutí dorostenci ze Startu. Než jsme se rozkoukali (i díky chybějícím handicapům) byl první set u konce 10:4. V druhém jsme ale zabodovali a vyhráli - takže remíza (!) a ze skupiny jsme postupovali z druhého místa (lepší skóre s dorostenci a byli jsme první…). Osmifinálové boje vzhledem k účasti pouze deseti týmu se nekonaly a ve čtvrtfinále jsme narazili na námi dosud neporažený tým Žlutých lázní (vítěz 1. třídy a v letošní sezóně účastník krajské soutěže!). A stal se zázrak - i přes chabou pomoc handicapu pouhých 2:0 jsme v prvním setu vyhráli 10:7… a tady zázrak skončil… Mezi nejlepší čtyři jsme přes Žluté lázně nepostoupili. Přesto je vyhraný set rozhodně úspěch a potrápit třísetovým zápasem Žlutým lázním postup je příjemné. Zbytek se nedohrává, takže dělená pozice 5.-8. místo a tedy jeden bod do seriálu Zimního poháru. Dle mého jsme možná očekávání více než předčili.

 

(stavy jednotlivých setů bez záruky…!)

 

Petr