2. turnaj Zimního poháru 2015

14.02.2015 23:46

    Druhý turnaj – druhý výborný výsledek! Dnes se v hale v Kolovratech konalo druhé dějství zimního poháru. Pavlovou rukou jsme se po losu ocitli ve skupině „D“, kam se současně losli i týmy z Pankráce a ze Solidarity – oba v respekt vzbuzujících sestavách. Naše složení bylo identické jako na prvním turnaji, tj. Ráďa, Pavel B., Pavel J. a Petr.

    První zápas jsme odehráli se Solidou, kde jsme i přes vysoký hendikep soupeři darovali set a zápas tak skončil remízou. Ve druhém zápase s posíleným týmem z Pankráce už jsme hendikep naplno využili a zvítězili 2:0. A protože vzájemný zápas Solida – Pankrác skončil remízou opět na nás ve skupině „zbylo“ první místo :o) Tímto umístěním jsme se vyhnuli ošidnému osmifinále, kde skončili své účinkování minulí finalisté z Watta, které přemohli naši čtvrfináloví soupeři z řad domácích – tám Kolovraty „B“.

    Hendikep pro toto čtvrtfinále se „zcvrkl“ na 2:0 a zápasu to na zajímavosti velmi přidalo :o) Po prvním těsně prohraném setu jsme druhý relativně bez problémů zvládli a rozhodoval tedy až ten třetí. V něm se soupeřům podařilo poměrně rychle smazat úvodní manko a propracovat se až ke stavu 7:9 z našeho pohledu, tedy třem mečbolům! Tady se nám však podařil zatím největší obrat na konečných 10:9 a opět tedy postup do semifinále!!! Přece jsme nepřijeli jen kvůli 3 zápasům :o))

    V boji o stupně vítězů mělo B tým pomstít Kolovratské Áčko, ale dnes jsme zkrátka byli katy domácích a po dvousetovém zápase jsme se mohli těšit na naše první finále.

    Do něj se z horní části pavouka propracoval dle očekávání tým ze Žlutých lázní (i když semifinále proti našemu soupeři ze skupiny – Pankráci byl velmi vyrovnané a hrálo se na 3 sety). Moc nechybělo a i finále se mohlo hrát na 3 sety. V obou jsme se brzy bodově odpoutali od přiděleného hendikepu a drželi nadějná vedení (tuším 8:5 v prvním a 7:4 ve druhém). Bohužel ani jedno vedení jsme nepřetavili v set po výsledku 10:8 a 10:9 jsme zůstali těsně pod vrcholem. Nutno však objektivně dodat, že soupeř byl opět (i když v trochu pozměněné sestavě) nejlepším týmem turnaje a jakýkoli jiný vítěz by byl velkým překvapením.

    Ale i přes závěrečnou porážku musí být hodnocení opět jak jinak než v pozitivním duchu a ačkoli se Ráďa dnes podle svých slov necítil v hlavě tak nohejbalově  v pohodě jako minule výsledkově jsme si polepšili, navíc zásluhou hry všech čtyř hráčů a po dvou turnajích jsme se tak posunuli na průběžné druhé místo hodnocení celého Zimního poháru. Paráda :o) P.S. v sekci B-týmu "foto a video" několik foto a videovzpomínek ....

 

    Pokračování za týden v Nebušicích ve zcela nové sestavě – Aleš, Martin, Petr a dle časových možností Dejv. Budeme ze Skutče na dálku držet palce, aspoň čtvrtfinále musíte dát :o)