1. turnaj Zimního poháru 2015

01.02.2015 20:54

    Včera se uskutečnilo první turnajové klání v rámci nově vzniknuvší soutěže – Zimního poháru. Turnaje se zúčastnilo celkem 12 týmů z celého výkonnostního spektra pražských soutěží (od KP po 6.třídu). Systém byl trochu netradiční, ale funkční – 4 tříčlenné skupiny, po jejichž odehrání vítězové postoupili rovnou do čtvrtfinále a týmy ze 2. a 3. míst o čtvrtfinále bojovali v osmifinále, následně se odehrál klasický vyřazovací pavouk se zápasem o 3. místo.

    Sešli jsme se ve složení Ráďa, Pavel J., Pavel B. a Peťa a los nás zařadil do skupiny „C“, kde nám společnost dělal výběr z týmů Pankráce a B-tým Žlutých Lázní. Ačkoli se jednalo o týmy dle papírových předpokladů výrazně lepší, tak již z loňského turnaje mistrů víme, že toto srovnání není důvodem k nervozitě. Naopak - při zohlednění  mezisoutěžních hendikepů a Ráďových smečařských kvalit jsme vlastně favority my :o)) A i proto jsem rád, že se to poměrně jednoznačně potvrdilo a v zápasech ve skupině jsme soupeře nepustili ani v jednom setu k 9. bodu.

    Ve čtvrtfinále nás čekal tým Solidarity, vůči kterému jsme měli hendikep 5:0. Tento zápas už byl vyrovnanější, ale postup jsme urvali.

    Do semifinále proti nám postoupil A-tým, že Žlutých Lázní, který nás v jiném složení vyřadil na turnaji mistrů. A historie se bohužel opakovala – navzdory opět poměrně vysokému hendikepu jsme podlehli ve dvou setech. Nutno však dodat, že výsledek byl součtem kvalit soupeře (pozdějšího vítěze) a našeho nejslabšího výkonu v rámci tohoto turnaje. Ale ve hře bylo ještě 3. místo …

    V tomto našem posledním vystoupení se nám opět postavil tým ze základní skupiny – výběr Pankráce. Po zlepšeném výkonu (oproti semifinále) se nám podařilo „bronz“ po dvousetovém zápase získat.

    Finále a tedy celý turnaj (jak jsem již psal výše) ovládl tým ze Žlutých lázní, který nedal šanci „velmi sympatickému“ týmu z Watta :o))

    Ceremoniál vyhlášení výsledků tak byl veskrze radostnou procedurou, v rámci níž jsme „nafasovali“ třetí největší dárkový koš :o) Současně jsme si do tabulky Zimního poháru připsali cenné 4 body.

    Závěrečnou „losovačku“ o vlastnictví jednotlivých položek z vyhraného dárkového koše snad ani nemá cenu blíže komentovat :o)) Snad jen krátce: „děláte si ze mě prd.l !!!“ :o)) Prej kámen, nůžky, papír – to je nejspravedlivější ….. hov.o – dvacet losování a já jako ANI JEDNOU JSEM NEVYHRÁL!!?!! :o))) Ještě, že se mě Pavla B. zželelo a něco mi přenechal, jinak by mi doma nevěřili, že jsme skončili na bedně :o)) Ale stejně mám na příště, jestli zase něco vyhrajeme, na přerozdělení výhry připravený nový, mnohem spravedlivější systém – a jako přirozeně samozvaný vedoucí týmu si ho prosadím! :o)))))

    Na závěr velké poděkování našemu čtvrtému hráči – Peťovi, který (ač do vlastní hry nezasáhl) na sebe vzal roli sparingpartnera při rozcvičování, dokumentaristy (několik fotografií v sekci B-týmu - „Foto a video“, Peťo to video jsem tam nedával - ne snad kvůli kvalitě a záznamu, ale spíše kvůli kvalitě obsahu :o))) a hlavně kouče – proti jeho opakované trenérské radě ve smyslu „hrajte dobře a dělejte víc bodů“ se nedalo nic namítat :o)

    Takže toliko „krátký“ report z prvního dějství Zimního poháru, pokračování 14. února v Kolovratech ……